en sån där dag
som man inte kommer ihåg. jag sitter och försöker fundera på vad vi har gjort idag, men jag kan inte riktigt komma ihåg det.. det är som att jag har sovit hela dagen, och ja, det har vi ju nästan Picachu och jag :) Soffan har blivit vår nya favoritplats och med en sån mysvovve kan man ju inte annat än att lägga sig bredvid, och då somnar man. Det har i alla fall varit en bra vovve-dag konstaterade mannen förut. Ja, han har varit duktig den lille rackaren. Tänk vad glad han blev när han fick se mig då jag kom hem från spinningen förut. och mitt framför grannarna fick jag tusen pussar! Annars minns jag att jag gjorde god middag. Det blev stekt fisk med orientaliskt ris. Tänkte dela med mig av receptet för att vara lite snäll ;)
4 port
400g hokifilé
salt, vitpeppar
2 tsk socker
4 port kokt kallt jasminris
1 röd paprika
3 morötter
1 rödlök
2 stjälkar blekselleri
2 ägg
salt, svartpeppar
2 msk curry
rapsolja
lime
sweet chilisås
färsk koriander
Dela på fisken så att det blir fyra portionsbitar, gärna så tunna som möjligt. Strö över socker, salt och vitpeppar. (Sockret ger en otroligt god smak, men jag var också skeptisk först). Låt vila medan du skär alla grönsaker i mindre bitar och fräser i rapsolja. Blanda ner riset, salt, peppar och curry. Stek och blanda runt. Tillsätt ett ägg i taget och rör under tiden så att det blir små, små bitar av stekt ägg i risblandningen. Lägg upp på tallrikar och stek fisken o rapsolja 1-2 minuter per sida. Lägg upp fisken och krama lite limejuice över. Garnera med lime och klippt färsk koriander (den lilla örten som gör hela rätten) och servera med mycket sweet chilisås.
Detta var faktiskt det godaste jag ätit på länge. Väl värt att testa! Sedan fick jag en skjorta och en sjal som jag beställt från asos.com idag också. Lite implushandlande, men det blir nog fint :)
Lyckas inte fixa några bilder idag, men kanske imorgon :)
4 port
400g hokifilé
salt, vitpeppar
2 tsk socker
4 port kokt kallt jasminris
1 röd paprika
3 morötter
1 rödlök
2 stjälkar blekselleri
2 ägg
salt, svartpeppar
2 msk curry
rapsolja
lime
sweet chilisås
färsk koriander
Dela på fisken så att det blir fyra portionsbitar, gärna så tunna som möjligt. Strö över socker, salt och vitpeppar. (Sockret ger en otroligt god smak, men jag var också skeptisk först). Låt vila medan du skär alla grönsaker i mindre bitar och fräser i rapsolja. Blanda ner riset, salt, peppar och curry. Stek och blanda runt. Tillsätt ett ägg i taget och rör under tiden så att det blir små, små bitar av stekt ägg i risblandningen. Lägg upp på tallrikar och stek fisken o rapsolja 1-2 minuter per sida. Lägg upp fisken och krama lite limejuice över. Garnera med lime och klippt färsk koriander (den lilla örten som gör hela rätten) och servera med mycket sweet chilisås.
Detta var faktiskt det godaste jag ätit på länge. Väl värt att testa! Sedan fick jag en skjorta och en sjal som jag beställt från asos.com idag också. Lite implushandlande, men det blir nog fint :)
Lyckas inte fixa några bilder idag, men kanske imorgon :)
Kommentarer
Trackback